De Achterhoek is een zeer geliefde streek bij natuurliefhebbers. In de Achterhoek vind je veel fietsroutes en is daarom de ideale omgeving voor het maken van lange wandel- en fietstochten. In Montferland alleen al vind je 11 gemarkeerde wandelroutes tevens zijn er in de directe omgeving tal van mountainbikeroutes in het Bergherbos. Een prachtig bos met hoge uitkijkpunten op verschillende plekken waar je kunt genieten van een prachtig vergezicht van de omgeving.

Uiteraard zijn er nog genoeg andere dingen in de omgeving te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo, het Open Luchtmuseum of de Arnhemse binnenstad, op nog geen half uurtje rijden. Winkelstad Doetinchem ligt op ongeveer 10 autominuten van de vakantiewoning. Ook kunt u in Doetinchem pitch en putt spelen. Tevens zijn er net over de grens met Duitsland, diverse mooie golfbanen waar u tegen aantrekkelijke prijzen een balletje kan slaan (mits u in het bezit bent van uw gvb / handicap 54). Binnen 10 minuten rijdt u over de Duitse grens en kunt u een wandeling maken langs de Rijnpromenade in Emmerik.  In ongeveer 40 minuten rijdt u naar de stad Oberhausen met het overdekte winkelcentrum CentrO.

Recreatiepark Stroombroek gelegen in Braamt is een aanrader. Hier kun je wandelen, fietsen, duiken, waterskiën, een hapje eten en heerlijk zonnebaden. De dichtsbijzijnde manege bevindt zich op 1,5 km. Hier hebben ervaren ruiters de mogelijkheid om onder begeleiding een bosrit te paard te maken. Het dichtstbijzijnde overdekte zwembad bevindt zich op circa 6 km. Een andere tip is Kasteel Huis Bergh, een van de grootste kastelen van Nederland, gebouwd in de 13e eeuw.

In het naastgelegen dorp Zeddam, op 2 kilometer afstand van de B&B, vindt u diverse horecagelegenheden en een supermarkt.                            

Kortom, genoeg te zien en te doen dus kom genieten!

Uitkijktoren Hulzenberg

Uitkijktoren op de Hulzenberg, in het Bergherbos bij Stokkum.
Het uitzicht is de klim méér dan waard. Met een beetje geluk kun je vanaf deze uitkijktoren in het noorden Zutphen zien liggen, Nijmegen in het westen en Kleef in het zuiden.

Hanzestad Zutphen

Zutphen wordt ook wel Torenstad genoemd vanwege zijn grote, historische gebouwen die de skyline vormen van de stad. Met verschillende musea, hofjes en andere bezienswaardigheden waan je je hier bijna in de Middeleeuwen.

      

De Posbank

De Posbank behoort tot de mooiste stukken natuur in Nederland. Het landschap hier is heuvelachtig, tot wel 90 meter hoog. Je ziet overal heidevelden en dennen. In alle vier seizoenen een aanrader.

Kasteelstad ’s-Heerenberg

Kasteelstad ’s-Heerenberg heeft, behalve het indrukwekkende kasteel Huis Bergh, haar bezoekers veel te bieden. De uit 1379 daterende middeleeuwse stad, herbergt verschillende historische panden en kent een rijke geschiedenis.

Recreatiegebied Stroombroek

In Braamt ligt het veelzijdige recreatiegebied Stroombroek. Het zandstrand, de ruime ligweiden en voorzieningen maken Stroombroek tot de ideale plek voor een dagje uit. Stroombroek biedt een breed scala aan activiteiten: wandelen, fietsen, duiken, waterskiën en wakeboarden. Direct naast Stroombroek ligt Landal Stroombroek waar u o.a. kunt bowlen en midgetgolfen ook vindt u daar Palestra Sauna & Beauty. Stroombroek heeft tevens een kleinere plas waar Markant Outdoorcentrum gevestigd is. Recreatiegebied Stroombroek is 365 dagen per jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De toegang tot het recreatiegebied is gratis. Indien je met de auto komt, betaal je parkeergeld.

De korenmolen

De korenmolen van Zeddam behoort tot de bezittingen van Kasteel Huis Bergh. Het is de enige nog werkende, middeleeuwse korenmolen in Nederland en is een van de oudste gemetselde molens van West-Europa.

De Hettenheuvel

De hettenheuvel  is met 91,6 meter de hoogste heuvel van het Montferland. De berg is volledig bebost, met zowel loof- als naaldbomen. Ten noorden van de top is een uitzichtpunt “Kale Jakob” ingericht met uitzicht richting de Veluwezoom. De route kunt u starten van de parkeerplaats aan de Zeddamseweg.

Beek ’t Peeske

De wandeling rondom het meertje ’t Peeske in Beek is door boswachters in de top tien van mooiste wandelingen van Natuurmonumenten opgenomen. De korte familieroute Bergherbos, zoals de wandeling rondom ’t Peeske is genoemd, is goed gemarkeerd met blauwe verwijsbordjes en half verhard waardoor het pad goed toegankelijk is. De route voert langs een reptielencorridor die Natuurmonumenten in het bos heeft aangelegd om ruim baan te geven aan dieren als de hazelworm, gladde slang en zandhagedis.